LOKERS WEIDEVLEES - UW HERKOMSTGARANTIE : meer dan 50 jaar ervaring in produceren van rundvlees met toegevoegde waarde - 100 % zeker vers en niet gemanipuleerd met bewaarmiddelen vlees

Vraagt u zich niet eens af waar al het vlees vandaan komt op uw bord? De herkomst van uw vlees is zeer belangrijk naar voedselveiligheid toe. Wij vinden het dan ook belangrijk u te informeren over de herkomst van het vlees op de webshop. Van elke biefstuk bij Meat the world, die in België op een bord belandt, kan je het spoor volgen tot op de eigen boerderij. Onze sleutel van aanpak en succes is heel eenvoudig: steeds streven naar het beste in de origine van het vee, de leefomstandigheden, gezondheid en voeding van het vee. Lees hieronder alles over hoe we zelf de runderen selecteren en respectvol omgaan met de levensomstandigheden van de runderen in hun naturlijke habitat en het allerbeste nastreven naar voeding toe. Na hun verblijf op onze boerderijen gebeurt de slacht en de verwerking volledig in België.

U kan 100 % zeker van zijn dat het vlees vers is en niet gemanipuleerd met bewaarmiddelen of andere producten die niet in vlees thuis horen.

De hele keten hebben we in eigen hand en de laatste 50 jaar dag in dag uit steeds proberen te verbeteren om de beste kwaliteit in vlees te kunnen aanbieden, met het meeste respect voor de dieren.

Volg Lokers weidevlees achter de schermen op facebook  : https://www.facebook.com/lokersweidevleesdebrandt/

WAT WE DOEN, DOEN WE GOED

Iedere week opnieuw selecteren wij zelf de gezondste runderen bij onze contacten in de Belgische Ardennen. Wij streven alleen het beste na inzake leefomstandigheden, gezondheid en voeding van het vee. Onze koeien hebben een goed leven, ze hebben gemiddeld 5,5 jaar in de weilanden gegrazen in de prachtige omgeving van de Ardennen. Bij aankomst doorlopen onze koeien het wettelijk geregeld sanitair protocol opgelegd door de overheid teneinde sanitaire gezondheid en traceerbaarheid te waarborgen. Gedurende 6maand -vanaf eind Maart tot begin Oktober- houden wij onze koeien liefst in hun natuurlijke habitat namelijk de weide! Dat ons vee geniet van hun verblijf bij ons, dat kun je merken als ze lang uitgestrekt liggen te zonnen, genietend in hun stille rustige omgeving boordevol zuurstof. Ons bedrijf is met grote zekerheid het enige in België die de volledige afmestingsperiode in de weide voltooid. De Lokerse zandstreek leent zich uitermate goed om ons doel te bereiken. Met aangepaste rantsoenen volgens bevleesdheid en met maximum inpassing van het voedzame gras verblijven ze tot de laatste dag in onze weides. Tijdens de winterperiode verblijft het vee in de geconditioneerde stallen die zodanig gebouwd zijn dat ze hier ook – dik in het stro- in alle stilte genieten van de grasrijke rantsoenen. Gedurende de ganse zomer maaien wij specifieke weilanden zodat in de winter de nodige grasbehoefte kan verstrekt worden. De koeien worden gevoederd met eigen geteelde ruwvoeders en eigen geproduceerde krachtvoeders. In onze voerkeuken stellen wij ieder rantsoen zelf samen in functie van verschillende bevleesdheid stadia. Wij kopen enkel enkelvoudige grondstoffen aan. Granen worden op het bedrijf zelf vermalen en dit op het moment dat we ze nodig hebben. De grondstoffen worden steevast aangekocht bij de zelfde zakenpartners, oorsprong altijd gewaarborgd. Alle producten zijn gecontracteerd teneinde altijd over onze voedermiddelen te beschikken. Alles word gewogen en de dieren krijgen per productiegroep iedere dag het zelfde voer ongeacht kostprijs van het product. Er word uitzonderlijk veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de omega 3 en 6 balans ,teneinde vlees aan te bieden met hoge toegevoegde waarde.Ons vlees bevat de hoogste gemeten waarden inzake deze gezonde vetzuren waarbij met zekerheid kan worden gesteld dat ze bijdragen aan gezonde bouwstenen in een evenwichtig voedingspatroon van groot en klein! De aanhoudperiode van onze Lokerse weiderunderen bedraagt minimaal 85dagen met een gemiddelde van 95dagen. Wij laten onze dieren tijdens hun leven al rijpen en dit omdat de rijpings periode na de slacht optimaal kan verlopen dan.Na het verblijf op ons bedrijf vind de slacht en verwerking geheel in België plaats.

Koe is te volgen van boerderij tot bord

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen