Bavette op de BBQ
Bereiding
BAVETTE OP DE GRILL, EEN ONDERGEWAARDEERDE STEAKInstructies
1. Maak de BBQ klaar om direct te grillen op medium hoge temperatuur van 220°C.
2. Haal de bavette uit de koelkast en dep deze droog.
3. Besprenkel de bavette met de rub naar keuze. Om “kennis” te maken met het vlees, heb ik deze simpel gekrud met Noskos steak kruiden. Deze rub bevat zowel de basis kruiden zoals zeezoute en peper, maar ook wel wat accentkruiden zoals oregano, tijm, paprikapoeder, knoflook en ui. Een heel lekkere combinatieDoe dit gerust met zoveel of zo weinig rub dat je zelf wil.
4. Leg de steak nu op de BBQ tot gewenste temperatuur, met slechts eenmaal te draaien.
Rare, saignant: 50-52°C, medium rare 55-58°C, medium, à point: 60-63°C, medium well: 65-67°C, well done: 70°C en hoger.
5. Laat het vlees nu een tiental minuten rusten in loszittend aluminiumfolie alvorens het aan te snijden.
6. Om het goed te versnijden snij je nu best de bavette in het midden doormidden met de "draad' mee. Daarna geef je het vlees een kwartslag en snij je het in reepjes dwars op de draad. Op deze manier kan je de bavette makkelijke portioneren en is het mals om te eten.
7. Smakelijk!
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!