Côte à l’os Caveman style | Chimichurri

  • Côte à l’os Caveman style | Chimichurri

Bereiding

Dit recept is een caveman style bereiding, dat houdt in dat je het vlees direct op de kolen laat garen. Lijkt moeilijk maar met de juiste stappen is dat het niet en maak jij een voortreffelijk recept!

Haal enige tijd voordat je begint met grillen het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Dep daarna het vlees droog met een stukje keukenpapier.

Steek een gemiddelde hoeveelheid houtskool aan in de Kamado of de BBQ en wacht tot de kolen goed warm zijn. De kolen zijn klaar als ze grijs worden en gaan gloeien.

Wrijf het vlees in met een ruime hoeveelheid olijfolie en bestrooi rijkelijk met de YAKINIKU zout en peper.

Leg vervolgens het vlees direct op de kolen. Je hoeft het vlees tussentijds niet te draaien. Wanneer je het vlees medium rare wilt, haal je het vlees rond de 55 °C van de barbecue. Verpak hierna de côte à l’os in aluminiumfolie en laat het nog ongeveer 5 minuten rusten.

Daarna kun je het vlees in repen snijden en afmaken met je eigengemaakte chimichurri saus en eventueel nog extra zout en peper.

Voor de chimichurri :

Begin met het fijnsnijden van de peterselie, knoflook en chilipeper.

Voeg vervolgens in de vijzel de knoflook, zout, peper en citroenrasp toe en meng dit samen.

Nu kun je ook de chilipeper, peterselie en oregano aan de vijzel toevoegen.

De laatste stap is het toevoegen van de olijfolie en het citroensap. Meng dit goed met de droge ingrediënten tot het een mooi geheel is.

Wanneer je alle ingrediënten hebt gemengd laat het een paar minuten staan en proef dan van de chimichurri. Je kunt naar smaak nog extra knoflook, zout of peper toevoegen!

Chimichurri kun je combineren met allerlei verschillende soorten vlees, vis en groente dus de opties van deze saus zijn eindeloos!

Eet smakelijk!


Recept geleverd door Yakiniku grill - ontdek de wereld en de precisie van de Japanse grills en kamado : https://www.yakinikugrill.com/nl

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

  • Côte à l’os (± 3 cm dik)
  • Szechuan Pepper
  • Japanese Smoked Salt
  • Olijfolie
  • Zelfgemaakte chimichurri benodigdheden :
  • 120 ml olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • 1 bosje peterselie
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 1 rode chili peper (zonder zaadjes is het minder pittig)
  • 5 takjes verse oregano
  • 1 tl smoked salt
  • ½ tl Szechuan peper

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen