Caraïbische kip van de barbecue in mangomarinade

  • Caraïbische kip van de barbecue in mangomarinade

Bereiding

Voor deze Caraïbische kip in mangomarinade haalden we onze inspiratie in Latijns-Amerika. We zijn ervan overtuigd dat dit alles behalve een authentieke bereiding is, maar de zongerijpte mango, scherpe limoen en exotische kokos doen ons alvast terugdenken aan de Caraïbische kust. De fruitzuren zorgen voor extra mals en sappig vlees, dat perfect aangevuld wordt door een frisse salsa en de vergevingsgezinde mildheid van rijst. En dan die kleuren… Een feestje op je bord!

Hoe ga je te werk :
Halveer de kip overlangs zodat je 4 dunne filets krijgt.
Mix alle ingrediënten voor de marinade samen in de blender. Proef en voeg eventueel naar smaak wat extra dadelsiroop of limoensap toe.
Laat de kip minstens 2u, maar liefst een hele nacht marineren. Ik doe dat in een grote diepvrieszak, die ik op een schaaltje in de koelkast leg. Maar in een ondiepe schaal, afgedekt met plasticfolie, kan natuurlijk ook.

Mango in blokjes snijden

Voor de mangosalsa meng je alle ingrediënten.
Proef en kruid naar smaak bij (extra pit: meer jalapeño, te vlak van smaak: meer zout, te zoet: meer limoensap).
Zet koel weg tot gebruik.

Verwarm de barbecue (of grilpan) voor.
Haal de kipfilets uit de marinade en dep droog.
Bak ze aan beide zijden goudbruin en gaar, in ongeveer 4 minuten per kant.

Schik de kip op een bord met rijst en mangosalsa.
Garneer met limoenpartjes, extra koriander en geroosterde kokos.

Serveer de Caraïbische kip in mangomarinade.

*************
Meat the world hecht veel belang aan de herkomst van het vlees, dat grotendeels Belgisch is. Het wordt zorgvuldig uitgekozen bij de boeren in de streek. En de prijs… Die is verrassend laag! Je zal zelfs minder betalen dan in de gemiddelde supermarkt. De kwaliteit is superieur. Dat proef je meteen bij de eerste beet van een mals stukje kip, een aromatisch reepje steak of een botermalse kotelet.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

0.45
  • 2 kipfilets
  • Voor de marinade
  • 1 mango, geschild en ontpit, in blokjes
  • 4 lente-uien, schoongemaakt en in grove stukken
  • 3 el dadelsiroop (of honing)
  • 1 tl sriracha of andere pikante chilisaus
  • rasp van 1 limoen
  • sap van 3 limoenen
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 teentje look, gepeld en grof gesneden
  • 2 el worcestersaus
  • 1/2 tl fijn zeezout
  • 3 el arachide-olie
  • Voor de mangosalsa
  • 1 mango, geschild & ontpit, in blokjes
  • 1 rode paprika, steelaanzet en zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • 1 sjalot, schoongemaakt en fijngehakt
  • 4 stukjes opgelegde jalapeño, fijngehakt (of minder/meer, naar eigen smaak)
  • 1/2 kleine komkommer, geschild en zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • 1 bos koriander, gehakt
  • 2 el geroosterde kokosschilfers
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 tl fleur de sel
  • Om te serveren
  • gekookte rijst
  • limoenpartjes
  • extra koriander
  • geroosterde kokosschilfers

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen