Everzwijnenragoût met veenbessen en chocolade

  • Everzwijnenragoût met veenbessen en chocolade

Bereiding

1. Verhit wat boter in de pan en bak de ragout en de ui hierin goed aan.
2. Haal het uit de pan en hou het warm onder alluminifolie.
3. Voeg de wildfond toe en roer de aanbaksels los, laat daarna inkoken.
4. Voeg de confituur toe, samen met de veenbessen en de rode wijn.
5. Goed mengen en verder laten inkoken.
6. Eventjes laten inkoken en dan de chocolade toevoegen.
7. Het aangebakken stoofvlees terug toevoegen en laten sudderen tot het gaar is.
8. Stoof de mengeling van de bos-champignons even aan.
9. Deze mengeling bij de saus voegen. Eventjes alles goed mengen.
10. Afkruiden met peper en zout.
11. De saus opwerken met een paar klontjes boter tot de gewenste dikte.
12. Opdienen met Pommes-Duchesse of ‘denne-appel kroketjes’

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

  • 1kg everzwijnenragout
  • 250ml Wildfond
  • 1 groot glas rode wijn
  • 1 pakje veenbessen (vooraf klaargemaakt)
  • 2 eetlepels confituur (naar smaak)
  • Boter
  • Peper en zout
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 250 gr mengeling bos-champignons
  • 1 stukje pure chocolade (2 op 2 cm)

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen