Fazant met veenbessenglaze

  • Fazant met veenbessenglaze

Bereiding

Het wildseizoen is absoluut ons favoriete seizoen. Deze korte periode van het jaar laat je toe om lekker vers vlees te eten die je anders niet vers kan bekomen. Denk maar aan duif, everzwijn, hert, … Om dan nog maar te zwijgen van de talloze gerechten dat je met deze lekkernijen kan maken. Deze gegrilde fazant met veenbessen glaze brengt BBQ en wild samen op een eenvoudige manier. Daarboven is het vrij toegankelijk voor iedereen.

Over de smaak van wild valt te discussiëren. You hate it or you love it. Voor de liefhebbers dus: hier alvast een lekker fazanten recept. Voor de mensen die het niet graag lusten of nog nooit gegeten hebben: probeer dit recept eens! Misschien kan het je kijk op fazant of wild veranderen.

Je zal merken dat de veenbessen glaze een zoetere smaak zal geven aan de gegrilde fazant, en dit zal het toegankelijker maken voor niet wild-liefhebbers. Tevens kan je zelf met je favoriete BBQ rub nog de smaak beïnvloeden naar je zin.

BEREIDING
Spoel de veenbessen af en doe ze in een diepe pan. Doe er het water bij en breng aan de kook.
Laat zo'n 10 minuten sudderen, zonder deksel, tot de veenbessen zacht zijn.
Pureer de veenbessen met een stamper of een mixer.
Doe de overige ingrediënten voor de veenbessenglaze nu ook in de pan bij de veenbessen en zet op een medium vuur tot de suiker is opgelost. Roer regelmatig in de pan.

Breng daarna zacht aan de kook voor 10 minuten.
De bereiding:
Maak de BBQ klaar om de Fazant direct te grillen op medium temperatuur van 180 - 220°C.
Directe zone Grillen BBQ
Dep de fazantenfilets droog met wat papier. Wrijf de filets in met wat olijfolie en strooi er je favoriete BBQ rub over naar smaak.
Grill de fazanten voor zo'n 20 minuten en draai ze regematig om.

Strijk nu de fazanten rijkelijk in aan beide kanten met de veenbessenglaze. Grill ze nog zo'n 10 minuten verder en wrijf ze regelmatig nog eens in met de veenbessenglaze.
De fazantenfilets zijn klaar als ze een kerntemperatuur halen van 73°C.
Serveer er eventueel nog wat veenbessen saus bij.
Smakelijk!

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

60min
  • BBQ
  • Ingrediënten
  • 4 Fazantenfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • BBQ rub (gevogelte of wild rub)
  • Veenbessenglaze
  • 1/5 kg veenbessen
  • 60 ml water
  • 50 ml appelazijn of cider
  • 150 gr suiker
  • 2 eetlepels Balsamico azijn
  • 1,5 eetlepels mosterd

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen