Hasselback potatoes, geserveerd met rosbief, marsalasaus en witlofsalade

  • Hasselback potatoes, geserveerd met rosbief, marsalasaus en witlofsalade

Bereiding

De hasselback potato zou een Zweedse uitvinding zijn : plakjes boterzachte patatjes met een krokant korstje, gegarneerd met wat-je-dan-ook-maar-wilt: de ideale vervanger voor calorierijke en zwaar op de maag vallende kroketten, als je het ons vraagt!

Het enige wat je vooraf moet weten, is dat de aardappels wel wat tijd nodig hebben. Zet ze dus ruim op tijd in de oven. Om ze extra crispy te maken, kan je ze best af en toe even uit de oven halen en nog eens insmeren met je boter-olie-mengsel.

Hoe ga je tewerk?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de aardappels en wrijf ze goed droog.


Snijd ze in tot ongeveer 1 cm van de bodem in zo dun mogelijke plakjes.
Leg ze in een ovenschaal.
Smelt de boter en meng met de olie.


Strijk de aardappels in met het boter-olie-mengsel en kruid met peper en zout.


Zet een half uur in de oven.
Borstel ze nog eens in met het boter-olie-mengsel.

Bak opnieuw 30 minuten.
Bestrijk ze nogmaals met het vet en verdeel er de citroentijm over.
Bak nog een tiental minuutjes.

IMG_4122

Smelt een klontje boter in een braadpan.
Kruid het vlees met peper en zout en schroei het aan alle zijden dicht.


Schuif de pan een 20-tal minuutjes in de oven (voor saignant).
Neem het uit de oven en laat minstens tien minuten rusten.

Giet het meeste vet uit de pan en zet opnieuw op het vuur.
Smelt er een klontje boter in.
Stoof het sjalotje aan en maak de braadresten los.


Blus met marsala.
Laat goed inkoken.


Voeg er de bouillon of fond aan toe en laat verder inkoken.
Bind de saus eventueel met een beetje maïzena.

Serveer de rosbief met de saus, de hasselbacks en de salade.

*************
Meat the world hecht veel belang aan de herkomst van het vlees, dat grotendeels Belgisch is. Het wordt zorgvuldig uitgekozen bij de boeren in de streek. En de prijs… Die is verrassend laag! Je zal zelfs minder betalen dan in de gemiddelde supermarkt. De kwaliteit is superieur. Dat proef je meteen bij de eerste beet van een mals stukje kip, een aromatisch reepje steak of een botermalse kotelet.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

0.5h
  • Voor de hasselback potatoes
  • acht middelgrote aardappels
  • boter
  • olie (kies iets gearomatiseerd, zoals lookolie of olijfolie met provencaalse kruiden)
  • paar takjes citroentijm
  • peper en zout
  • Voor het vlees en de saus
  • een mooi stuk rundsvlees van ongeveer 600 g, op kamertemperatuur
  • boter
  • 1 sjalotje, fijn gesneden
  • een portoglas marsala
  • 250 ml vleesbouillon of bruine fond
  • peper en zout
  • ev. een beetje maïzena
  • Voor erbij
  • salade van jonge groene blaadjes, witlof, veldsla, … (kies iets uit het seizoen)

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen