Hete duivel

  • Hete duivel

Bereiding

Herfstig weertje? Regen? Wind? Of winter? Sneeuwt het? Is het lekker koud? Dan moeten we gewoon nog eens deze oer-Vlaamse klassieker maken. Gegarandeerd een dikke hit bij kinderen: deze ovenschotel vol lekkere smaken. Een beetje zoet, een beetje kruidig, maar vooral hartig en smakelijk. Recept komt Dré Steemans, beter bekend als Felice

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak eerst een echte puree met een flinke klont boter, een ei, wat muskaatnoot en een flinke geut melk.
Bak het gehakt in een pan tot het mooi korrelig is. Het mag goed gepeperd worden naar eigen smaak. Zout toevoegen hoeft niet, dat zit al voldoende in het gehakt.
Als het gehakt klaar is, haal je het uit de pan en bak je in het vet flink wat sjalotjes. Ze mogen rijkelijk aanwezig zijn.
Voeg, als die mooi glazig zijn, het gehakt weer toe en roer alles flink onder elkaar.
Stort dit gehaktmengsel in een vuurvaste ovenschotel.
Daarboven komt dan een flink laagje appelmoes, zelfgemaakt of uit een potje, liefst appelmoes met nog stukjes appel in.
Strooi bovenop die appelmoeslaag een laagje donkerbruine suiker en daarbovenop nog een laag puree. Dat laagje werk je af met paneermeel en wat klontjes boter.
Gratineer de schotel in de voorverwarmde oven. Als de duivel een mooi bruin korstje heeft, is hij heet genoeg en mag hij op tafel.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

20min
  • 750 g gemengd gehakt
  • peper
  • een handvol sjalotjes, fijngesnipperd
  • appelmoes
  • donkerbruine suiker
  • aardappelen voor puree
  • een klont boter
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • melk
  • paneermeel
  • klontjes boter

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen