Juicy Sticky Spare ribs : Hoe maak je de perfecte glaze en rub
Bereiding
WerkwijzeMaak de rub :
6EL bruine suiker, 2El oregano, 4EL paprikapoeder, 1El lookpoeder, 1El uiengranulaat. 1EL gerookt zout, 2EL zwarte peper
En dan hierbij 6EL olijfolie. Dit moet wat de consistentie van natte modder krijgen.
Ribben inrubben, 2uur roken op 110gr, inpakken in alu folie met wat goede boter scheut whisky, honing en azijn.
Nog twee uur laten garen op 110gr.
Uitpakken en dan nog een half uurtje op op 110gr. Om de 10min ongeveer inlakken langs beide zijden. Daardoor krijg je een mooie dikke glanzende glaze
Kijk gewoon hoe droog de glaze wordt en dan lak je ze opnieuw .
Als je ze eruithaalt , nog eens extra lakken
Toon je ons jouw resultaat?
*********
Meat the world hecht veel belang aan de herkomst van het vlees, dat grotendeels Belgisch is. Het rundsvlees wordt zorgvuldig in eigen boerderij geproduceerd (Lokers weidevlees). En de prijs… Die is verrassend laag! Je zal zelfs minder betalen dan in de gemiddelde supermarkt. De kwaliteit is superieur. Dat proef je meteen bij de eerste beet van een mals stukje kip, een aromatisch reepje steak of een botermalse kotelet.
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!