Kebabs, Huisgemaakt en op de BBQ

  • Kebabs, Huisgemaakt en op de BBQ

Bereiding

Lamskebab op de BBQ is altijd een feest. Lekkere spiesjes die je kan eten uit het vuistje. Met kebabs kan je makkelijk de grootte bepalen van je spiesje in functie van je gerecht. Of je nu voorgerecht, hoofdgerecht of een hapje wil serveren, je hoeft gewoon maar wat meer vlees op de brochette te steken.
Bepaal je vlees en kruiden, meng en steek het op een stokje. Je hoeft het maar kort te grillen en je kan ze makkelijk op voorhand maken.

Kebab komt uit het midden Oosten. Daar gebruiken ze gekruid lamsvlees die ze op een stokje steken en boven kolen grillen. Het woord kebab, wil dus niets meer of minder zeggen dan gebakken vlees. En dat vlees kan lam-, kalf- of zelfs kippenvlees zijn.

KRUIDING
Alles zit hem in de smaak. Daarom geef ik graag mee dat je de kebab gerust heel goed mag afkruiden. Mijn voorkeur hier gaat al zeker naar de kruiden die je ziet in het recept.
Misschien kan je hier nog een soort look dipsaus of andere saus bij serveren



1. Meng alle ingredienten in een diepe kom en laat het geheel opstijven in de koelkast voor zo'n 2 uren.

2. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm een cylinder of worst. Steek daarna de brochettestok er doorheen.

3. Maak de BBQ klaar om direct boven de kolen te barbecuen op medium tempertatuur van 180 - 220°C.

4. Grill de kebabs direct boven de kolen voor zo'n 5 minuten aan iedere kant. Of tot deze kerntemperatuur bereikt heeft van 70°C.

5. Smakelijk!

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

  • • BBQ
  • • Brochettestokken
  • Ingrediënten
  • • 500 gr kalfsgehakt, runds/varkensgehakt, lamsgehakt, kippegehakt
  • • 1 kleine ajuin fijn gesneden
  • • 4 teentjes knoflook fijn gesneden
  • • 1,5 theelepels fijngemalen komijn
  • • 1/2 theelepel zout
  • • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • • 1/8 theelepel cayenne peper
  • • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • • 2 eetlepels vers gehakte koriander
  • optioneel
  • • 1 theelepel kaneel
  • • 1 eetlepel vers gehakte muntblaadjes

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen