Koude aardappelsalade met Luikse pens (Jeroen Meus)
Bereiding
Een Luikse pens is een witte pens met kruiden. Met een lekkere aardappelsalade is het een perfect vakantiegerecht.Hij wordt hier op de BBQ bereid. Simpel, zeer budgetvriendelijk én SUPERlekker
Bereiding
Verwarm de barbecue voor.
800 g vastkokende aardappelenzout
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout.
3 eieren
Kook de eieren hard. Dat kan in dezelfde kom als de aardappelen.
4 pensen
Haal de pensen uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Giet de aardappelen af en koel ze samen met de eieren af in koud water zodat de garing stopt.
2 eetlepels mosterd2 eetlepels honing4 eetlepels azijn6 eetlepels olijfoliepeper
Meng de mosterd met de honing, azijn en olijfolie tot een mayonaise-achtige saus. Kruid met peper en zout.
TIP In plaats van azijn kun je ook het pekelvocht van de zilveruitjes gebruiken.
Houd de helft van de saus opzij.
1 eetlepel zilveruitjes10 kleine augurken1 eetlepel kappertjes
Snijd de zilveruitjes en de augurken klein. Meng ze met de kappertjes.
½ bussel peterselie½ bussel bieslook
Snipper de peterselie en de bieslook en doe ze bij het mengsel. Schep alles door de helft van de saus.
Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer ze ook door de saus.
Schep de saus door de afgekoelde aardappelen. Voeg eventueel wat extra saus toe als het mengsel te droog is. Kruid met peper en zout.
Grill de pensen op de barbecue.
Serveer de pensen met de aardappelsalade, wat extra saus en eventueel een lepeltje mosterd.
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!