Lomo al trapo - rosbief in natte handdoek
Bereiding
Dep de rosbief goed droog. Wrijf de rosbief in met tijm, rozemarijn, zeste van de citroenen, en knoflook.Meng de eiwitten, het zeezout samen meteen scheut whisky. Klop het eimengsel nietop!
Spreid dit mengsel
uit op de katoenendoek, leg het vlees erbovenop, rol de doekdicht, waarna je hem dichtknoopt met eenkatoenen touw.
Let dit p
akketje in de kolen en laat het daar8 minuten bakken. Draai het daarna om enbak opnieuw voor een 7-tal minuten in dekolen.
Pak het vlees uit, borstel goed af en laat hetvlees nog 10 minuten rusten onderlosliggend aluminiumfolie.
Snij het in mooie tranches.
De steak is klaar wanneer deze een kerntemperatuur heeft bereikt van
rare, saignant: 50-52°C
medium rare 55-58°C
medium, à point: 60-63°C
medium wel: 65-67°C
well done: 70°C en hoger
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!