Mojo Pork – varkensspiering in appelsiensap.

  • Mojo Pork – varkensspiering in appelsiensap.

Bereiding

We beginnen met een lekker stukje varkensspiering (‘procureur’ voor de Nederlanders onder ons). Wie graag een minder vettig stukje vlees gebruikt kan ook kiezen voor spieringgebraad, dit geeft een iets droger resultaat, maar nog steeds boordevol smaak.
Wie naar de ingrediëntenlijst heeft gekeken heeft al gemerkt dat er een buitengewone hoeveelheid look in dit recept zit. Dit geeft een uitgesproken rijke smaak, maar probeer niet te ademen in de richting van uw familie en dierbaren na het eten van dit recept.
Eerst gaan we het vlees laten brinen. Dit komt er eigenlijk eenvoudig op neer dat we het vlees onderdompelen in appelsiensap en aromaten. Hier gaat niet alleen veel look in, maar ook het beste deel van uw kruidentuin mag toegevoegd worden.
Na 12u in de appelsiensap-brine gaan we het vlees nog even instrijken met een marinade op basis van olijfolie, appelsien, look (uiteraard), munt en verse kruiden.
Dit gaan we indirect en langzaam garen op de barbecue. Wie wenst kan het vlees ook lichtjes roken, maar eigenlijk is dit niet nodig voor dit recept.
‘Mojo’ is een verzamelnaam voor een aantal pittige sauzen of marinades die hun oorsprong vinden in de Canarische eilanden. Er bestaan veel variaties, zowel op de Canarische eilanden als o.a. in Zuid-Amerika, Cuba en de Caraïben. Hier gebruiken we een variant van mojo verde – de groene saus om het vlees te marineren.




• Begin, indien nodig, met het opkuisen van het vlees. Verwijder overtollig vet of vliesjes en snij het vlees kruiselings lichtjes in. Zo kunnen de brine en de marinade beter hun werk doen.
• Maak de brine: combineer appelsiensap, zwarte peper, 10 teentjes look, 100g zout, 100g bruine suiker, de rum en de azijn, 2/3e van alle verse koriander, rozemarijn en oregano en de laurierblaadjes. Dit mag grof gesneden in een pot of pannetje dat net groot genoeg is voor het vlees. Roer alles even door en voeg het vlees toe.
• Het is de bedoeling dat het vlees volledig onder staat. Voeg een beetje water toe indien nodig.
• Laat dit alles voor minstens 12u in de koelkast zitten.



• En nu, de marinade: combineer olijfolie, zout, de rest van de look (fijn geraspt of gesneden), zeste van limoen, zeste van appelsien, appelsiensap, limoensap, de rest van de verse kruiden (inclusief de munt!), en zwarte peper.
• Voor de marinade is het belangrijk om genoeg look te gebruiken, samen met de koriander en de munt geeft dit een heerlijke kick aan de smaak.


• Haal het vlees uit de frigo en uit de brine (de brine zelf mag je weg gooien)
• Dep het vlees oppervlakkig droog en bedek het met de marinade. Voor een beter resultaat, masseer de marinade in het vlees en laat rusten voor een kwartiertje.
• Bereid de BBQ voor om indirect te garen.


• We gaan onze barbecue opwarmen tot 175°c. Leg het vlees op de indirecte zone en voeg indien gewenst het rookhout toe.

• Laat de spiering low and slow garen voor ongeveer 150 à 180 minuten, tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 75°c.

• Laat nog eventjes rusten en snij aan. Enjoy!

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

60min
  • • 1 kg varkensspiering of spieringgebraad
  • • 1 kg appelsienen
  • • 2 limoenen
  • • 0,1 l azijn (ik gebruik hier appelazijn)
  • • 4 takken verse koriander
  • • 4 takken verse rozemarijn
  • • 4 takken verse oregano
  • • Verse munt naar smaak
  • • 0,1 l Rum (of sterke drank naar keuze)
  • • 3 laurierblaadjes
  • • 1,5 bollen look
  • • Peper
  • • Zout
  • • Komijn
  • • 0,25 l Olijfolie
  • • 0,1 kg Bruine suiker

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen