Osso buco milanese - kalfsschenkels in Tomatensaus

  • Osso buco milanese - kalfsschenkels in Tomatensaus

Bereiding

Ossobuco is een toppertje uit de Italiaanse keuken. Je hoeft niet op reis te gaan naar Italië om nog eens van een zalige ‘ossobuco alla Milanese’ te smullen. Met deze tips en recepten haal je de zuiderse aroma's gewoon zelf naar jouw keuken. En dat met vers kalfsvlees van bij ons.

Kruid de kalfsschenkels met peper en zout. Wentel ze in bloem en klop de overtollige bloem af. Bind eventueel keukentouw rond de schenkels, zodat het vlees blijft zitten.
Verhit olijfolie in een grote braadpan of grill de schenkels op de BBQ aan beide kanten mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en zet even opzij.
Doe de ui, de knoflook, de wortels en de selderij in de pan en fruit glazig. Zet het vuur hoger. Blus met de wijn en laat tot de helft (2 à 3 minuten) inkoken. Voeg de passata of tomatenblokjes, de kalfsfond en het kruidentuiltje (peper en zout, rozemarijn tijm)
Leg het vlees terug in de pan. Laat afgedekt ongeveer 1 à 1,5 uur sudderen op een middelmatig vuur. Haal het deksel van de pot en laat nog 30 minuten verder stoven of tot het vlees zacht is en je het met een vork kunt losmaken. Verwijder het kruidentuiltje en breng de saus op smaak met peper en zout.

Voor een gremolata meng je de citroenzeste, de peterselie en de knoflook. Verdeel de ossobuco over de borden en bestrooi met gremolata. Serveer met pasta, risotto of puree.



Serveren met tagliatelli en je hebt een instant vakantiegevoel

Smakelijk!

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

2h
  • 4 osso buco's
  • een bord met bloem
  • wortel, ui, bleekselder,knoflook
  • witte wijn
  • 1.5 L bouilon
  • tomatenblokjes (2 blikken)
  • rozemarijn, tijm, peper en zout
  • tagliatelli
  • gremolata : citroenzeste,peterselie,knoflook

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen