Rundertong in madeirasaus, beautiful slowcooking met vergeten vlees
Bereiding
Madeirasaus dankt haar naam aan Madeira, de typische wijn uit Portugal die in dit gerecht gebruikt wordt. Deze wijn is de basis van een lekkere saus en dus ook van de klassieker, tong in madeirasaus.Leg de rundstong 2 uur in lichtgezouten, koud water. Giet af. Leg de tong 10 minuten in lichtgezouten kokend water. Giet af. Doe ze nu in een propere kookpot met water, gesneden prei, wortelen, uien, selder, zout, peper, blokjes vleesbouillon en een bouquet garni. Breng aan de kook en laat daarna 2 tot 3 uur sudderen tot het vel gemakkelijk loskomt en het vlees door en door gaar is. Pel de tong warm en snijd ze in dikke plakken. Zet warm weg.
De saus: bak overlangs gesneden champignons met een gesnipperd sjalotje in wat boter. Maak een roux en leng die aan met lepels bouillon waarin de tong gekookt werd. Meng met tomatenpuree. Doe er nu de Madeirawijn bij en roer de bereiding goed door en warm op tot sausdikte. Voeg de champignon met sjalot toe en gerolde gehaktballetjes.
Op het bord: een paar sneden rundstong, overgoten met saus. Werk af met gesnipperde peterselie en dien op met aardappelpuree en een sauspannetje met de rest van de Madeirasaus
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!