Rundspin / Spinnekop (araignée) , roze peper en verse frietjes (BUDGETRECEPT!)

  • Rundspin / Spinnekop (araignée) , roze peper en verse frietjes (BUDGETRECEPT!)

Bereiding

De spinnenkop dankt haar naam aan de specifieke manier waarop de spier doorregen is met vet en ligamenten: het patroon lijkt op een spin met acht poten of een spinnenweb. Bovendien wordt de spier niet vaak gebruikt, waardoor het vlees ook een malse structuur heeft.


Bereiding

Snipper de sjalotten en de look fijn. Laat ze glazig stoven in een klontje boter. Voeg er het kruidentuiltje, de wijn en eenhalf glas water bij.

Laat deze jus zachtjes koken gedurende 30 minuten, haal het door een zeef en laat daarna voor2/3 inkoken. Voeg er de roze peper bij. Klop de saus op met een vers klontje boter en breng ze op smaak met zout,peper en eventueel wat wijnazijn.

Bak het vlees naar smaak en bak de frieten goudbruin bij de tweede bakbeurt.

*************
Meat the world hecht veel belang aan de herkomst van het vlees, dat grotendeels Belgisch is. Het rundsvlees wordt zorgvuldig in eigen boerderij geproduceerd (Lokers weidevlees). En de prijs… Die is verrassend laag! Je zal zelfs minder betalen dan in de gemiddelde supermarkt. De kwaliteit is superieur. Dat proef je meteen bij de eerste beet van een mals stukje kip, een aromatisch reepje steak of een botermalse kotelet.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

0.5 h
  • Voor 4 personen:
  • 800 g ‘spin’of ‘spinnekop’, een ander stuk vlees kan natuurlijk ook, 3 sjalotjes, 1 teentje look, 2,5dl rode wijn, 1 kruidentuiltje, 1 el roze peper op azijn, zout, peper en wijnazijn

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen