Snelle vol au vent

  • Snelle vol au vent

Bereiding

Een koninginnehapje , De kipklassieker, in een mum van tijd.

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de kipfilets gaar in de bouillon en haal ze eruit. Giet de bouillon door een zeef en vang het vocht op. Snijd de kip in kleine stukken.
Doe het gehakt in een kom en meng er de eidooier en het paneermeel door. Kruid met peper en zout. Vorm hieruit kleine balletjes.
Breng 200 milliliter bouillon aan de kook en gaar er in enkele minuten de gehaktballetjes in. Houd de bouillon net onder het kookpunt.
Bak de champignons in de boter. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de bloem door en laat drogen. Overgiet het met 300 milliliter van de kippenbouillon. Kruid opnieuw met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de room door.
Leg de gehaktballetjes en stukjes kip bij de rest en laat zachtjes opwarmen. Roer af en toe voorzichtig door het gerecht. Bind eventueel met wat maïzena.
Bak de bladerdeegbakjes 5 minuten af in de oven.
Haal het hoedje van de bakjes en vul ze met de vol-au-vent. Zet de hoedjes er weer op en lepel er nog wat saus rond.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

0.5h
  • 500 g kipfilet
  • 300 g gemengd gehakt
  • 4 croustades
  • 300 g champignons
  • 1 eidooier
  • 2 el bloem
  • 2 el paneermeel
  • 10 g maïzena
  • 2 l kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 2 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen