Spaghetti Bolognaise
Bereiding
- Snij de groentjes in kleine blokjes.- Zet een grote kookpot op een stevig vuur. Verhit er een scheutje olijfolie in.
- Zet het vuur lager en stoof er de stukjes ui in. Roer regelmatig en laat ze niet bakken!
- Voeg de andere groenen toe en laat 10min stoven op een zacht vuur.
- Bak intussen het gehakt en kruid naar eigen smaak met peper en zout.
- Spoel de verse kruiden en bind ze samen met een eindje keukentouw.
- Voeg het bouquet garni toe aan de stoofpot.
- Schep het gehakt met een spatel bij de gestoofde groenten,
- Voeg daarna de tomatenblokjes en de puree bij.
- Roer de saus, zet het deksel op de pot en zet de saus op een matig vuurtje.
- TIP: je kan op het einde nog wat tomatenketchup toevoegen naar eigen smaak
- Kook de pasta in voldoende gezouten water al dente en giet daarna af.
- TIP: serveer met een potje fijn gemalen kaas.
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!