Steak tagliata met balsamico, rucola en parmezaanse kaas

  • Steak tagliata met balsamico, rucola en parmezaanse kaas

Bereiding

Tagliata is een Italiaanse klassieker. Een ‘tagliata’ bestaat uit sneetjes kortgebakken rundvlees, geserveerd op sla, afgewerkt met schilfers echte Parmezaanse kaas.

Maak de barbecue klaar om direct te grillenop een hoge temperatuur van 230-250°C
Kruid de steak met peper en zout en eventuele andere kruiden naar smaak.
Wrijf de steak lichtjes in met olijfolie.
Bak de steak op de Sear Grate op hogetemperatuur met het deksel dicht
Draai de steak slecht 1 keer, na zo’n 3-4minuten. Afhankelijk van de dikte van de steak zal deze zo’n 6-8 minuten moetenbakken.

De steak is klaar wanneer deze een kerntemperatuur heeft bereikt van:
rare, saignant: 50-52°C
medium rare 55-58°C
medium, à point: 60-63°C
medium wel: 65-67°C
well done: 70°C en hoger

Op een plateau of groot bord:
Besprenkel het bord of de plateaurijkelijk met de balsamico crème
Leg de rucola op de crème
Snijd het vlees in dunne plakjes enleg deze op de rucola
Werk af met de Parmezaan schilfers

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

  • biefstuk, côte à l’os, … naar keuze
  • 1handvol geschaafde Parmezaan kaas
  • flesje balsamico crème
  • klein zakje rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Weber Sear Grate
  • Peper en zout

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen