Tartiflette met Wijnendale Kaas
Bereiding
Een tartiflette is een klassiek gerecht uit de Franse Haute-Savoie. Het is een stevige herfstmaaltijd op basis van aardappelen, kaas, spek en witte wijn.Met een slaatje goed voor een maaltijd
- Snij de aardappelen in schijfjes van ca. 3 mm en kook ze gedurende 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.
- Snij de ui in fijne ringen.
- Verwijder de korst van de kaas en snij de kaas in dunne plakjes.
- Snij het hespenspek (sneden van 3 mm dik) in kleine stukjes
1. Verhit 2 eetl. arachideolie in de wok. Laat de uiringen en de hespenspekstukjes gedurende 5 min. al roerend bakken.
2. Voeg de aardappelschijfjes toe, met de kaasplakjes, de witte wijn en het kruidentuiltje. Laat al roerend 5 min. bakken op een matig vuur.
3. Voeg de room (extra licht, 5 à 8 % vet) toe en kruid met peper en zout. Laat nog enkele min. verder roerbakken tot u een romige bereiding hebt.
Tip
Dien goed warm op, met een gemengde salade.
Afwerkingstip
- In dit recept zorgt de kaas voor de uitdrukkelijke smaak. U kan naar eigen smaak variëren met andere zachte of halfharde kazen
- U kan in plaats van hespenspek ook gerookte spekblokjes gebruiken
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!