Tips voor perfect gebakken Côte à l'os

  • Tips voor perfect gebakken Côte à l'os

Bereiding

Kruid de Côte à l’os een 2tal uurtjes voor je hem klaarmaakt met zwarte peper van de molen, grof zeezout en tijm, strijk daarna in met olijfolie.
Zet hem niet meer in de koelkast maar gewoon afgedekt op het aanrecht, zo kan hij binnenin ook al op kamertemperatuur komen. (heel belangrijk!)

In de pan:

Verwarm de oven voor op 180 °C en leg de bakplaat reeds in de oven
Bak het vlees op de (grill)pan en schroei dicht aan beide zijden.(vergeet de kantjes niet even te schroeien)
Nadat hij kort geschroeid is, laat je hem nog 15min verder garen in de oven op de voorverwarmde bakplaat.

Op de BBQ:

Zorg dat de kolen goed op temperatuur zijn voordat je het vlees erop legt.
Schroei de Côte à l’os goed dicht.
leg je het vlees rustig verder te garen aan de zijkant van de barbecue.(15min)
laat nog 15 min rusten onder aluminiumfolie

Tip: Snij het vlees in dunne reepjes en serveer het vlees op de snijplank, je gasten kunnen zichtzelf dan bedienen.

TIP: wil je weten of je vlees goed gebakken is? Duw even in het midden van het stuk.

Vergelijk het gevoel met het stukje tussen duim en wijsvinger als je een vuist maakt:

voelt het als een ontspannen vuist? Dan is het vlees bleu
voelt het als een licht gespannen vuist? Dan is het vlees saignant
voelt het als een opgespannen vuist? Dan is het vlees bien cuit

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

45min
  • 1 Côte à l'os
  • olijfolie
  • tijm
  • peper uit de molen
  • grof zeezout

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen