Toast met paprikapuree en rosbief

  • Toast met paprikapuree en rosbief

Bereiding

Kruid de rosbief met peper en zout, plaats hem in een pan met een scheutje olijfolie en bak alle zijden op een hoog vuur aan. Leg de rosbief vervolgens in een ovenschaal en schuif die gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven. Haal de schaal uit de oven, dek ze af en plaats ze even aan de kant.
Snij de paprika's in twee, verwijder de steeltjes, de pitjes en de witte delen binnenin (die hebben een bittere smaak). Was ze en leg ze op een bakplaat met het vel naar boven. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie en voeg er het pas geplette teentje knoflook bij.
Plaats ze gedurende een dertigtal minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Zet de bakplaat zo dicht mogelijk bij de weerstand van de oven. Wanneer de huid van de paprika's begint op te bollen en zwart te worden, zijn ze klaar.
Rooster intussen de komijnzaadjes in een droge pan en laat de aroma's vrijkomen.
Haal de paprika's uit de oven en laat ze zo'n 15 tot 20 minuten afgedekt afkoelen. Op die manier ontstaat er condens en kun je de huid makkelijker verwijderen.
Trek de huid dus van de paprika's en doe ze samen met een scheutje olijfolie, de geroosterde komijnzaadjes en het gerookte paprikapoeder in een mixer. Voeg er wat peper en zout aan toe en mix tot je een gelijkmatige textuur krijgt. Doe er indien nodig een scheutje water bij. Proef en kruid naar smaak.
Snipper de kruiden fijn en roer ze door de paprikapuree. Snij de rosbief in dunne plakjes.
Rooster enkele sneetjes brood, smeer er de paprikapuree op en werk af met een plakje vlees.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

60min
  • 4 rode paprika's
  • 1 rode ui
  • 1 koffielepel komijnzaad
  • 1⁄2 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1⁄2 kruidentuiltje met koriander, platte peterselie...
  • 400 g rosbief
  • Brood

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen