Varkenscurry met Afrikaanse toets

  • Varkenscurry met Afrikaanse toets

Bereiding

Voorbereiding:
- snipper de uien en knoflook fijn
- snij de gember in kleine staafjes
- meng 14 eetl arachideolie met de kerriepoeder

Bereiding:
- Verhit de rest van de arachideolie in een grote kookpot en bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en haal uit de kookpot
- Voeg de uien, knoflook en tomatenstukjes toe en laat 20 min stoven op een zacht vuur tot de saus ingedikt is
- Meng de kerrie olie onder de saus
- Voeg de gember toe en meng onder de bloem. Giet er 1.5 dl water bij en laat enkele minuten stoven
- Doe het vlees er opnieuw bij en laat nog 1 u stoven tot het vlees gaar en zacht is. Kruid met peper en zout

Serveer de curry met rijst, stukjes ananas en mangochutney - hemels lekker!

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

1h30
  • 1.2 kg varkensstoofvlees of varkenswangen
  • 4 cm gember
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 800g tomatenstukjes
  • 1.5 eetl bloem
  • 1 dl arachideolie
  • 1 eetl kerriepoeder
  • peper en zout

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen