Varkensstoofvlees met sinaasappelmarinade - BBQ
Bereiding
Als je lente of zomer zegt denken we onmiddelijk aan sinaasappelen. Varkenskarbonades met sinaasmarinade toveren onmiddelijk een zon op je gezicht. Fris en lekker.Door wat lekkere sinaasappel in je gerecht te verwerken ben je direct in zomerse stemming. Zo is dit ook het geval hier.
Simpelweg het vlees versnijden en marineren in de sinaasmarinade en … voila! Kan het nog makkelijker?!
Instructies
1. Dep het vlees droog en snij het vervolgens in blokjes van 4 cm.
2. Rasp de sinaasappel en pers daarna het sap uit.
3. Meng het sap van de sinaasappel met de zeste, de knoflook, het paprikapoeder, de honing en twee eetlepels olijfolie. Voeg wat verse zwarte peper en zout aan toe.
4. Schep de blokjes vlees door het mengsel en laat minimaal 2 uren marineren in de koelkast.
5. Bestrijk het vlees rondom met de olie en rooster direct boven de kolen tot een kerntemperatuur van 70°C bereikt is. Keer het vlees regelmatig om voor een gelijkmatige bruining.
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!