10 Tips voor sappig en mals wild vlees

  • Everzwijnenragoût met veenbessen en chocolade

Préparation

Vlees braden duurt even, maar geeft heerlijke resultaten. Hoe zorg je ervoor dat je vlees mals en sappig blijft? Met deze tips lukt het zeker!

1. Koop je gebraad niet te klein, het risico op uitdrogen is dan groter. Voor 4 personen volstaat een stuk van 800 g à 1 kg.

2. Het vlees dat je gebruikt is best in één stuk en niet te klein. Mik op een stuk van 800 gr tot een kilo voor vier personen. Bind het vlees eventueel op, zodat het gelijkmatig van vorm is.
3. Laat vetrandjes zitten: die zorgen voor meer smaak!

4. Breng je vlees voor het bakken of braden op kamertemperatuur. Als je koud vlees in een hete pan legt, schrikt het, spant het zich op en wordt het taai.

5. Schroei je vlees eerst dicht in een pan met vetstof op hoog vuur. Zo hou je de meeste sappen in je vlees.

6. Het geheim van braden is de manier van garen. Dat moet op een lage temperatuur en voor lange tijd. Een oventemperatuur tussen 150°C en 200°C is het best – gebruik een oventermometer om zeker te zijn! Heteluchtovens zijn minder geschikt, doordat ze je gebraad uitdrogen.

7. Handig: braden gaat ook in de pan. De pan moet wel een dikke bodem hebben, een gietijzeren braadpan is bijvoorbeeld heel geschikt. Doe het deksel op de pan en zet het vuur niet te hoog. Zorg dat je pan niet te groot is, want op plekjes waar geen vlees ligt kan de vetstof verbranden. Kan je niet de hele bodem bedekken met vlees, leg dan wat grof gesneden groenten (prei, sjalot, wortel…) rond je gebraad: die geven ook nog extra smaak aan je saus.

8. Om te voorkomen dat het vlees uitdroogt, bedruip je het geregeld met braadvocht.
Als er een touwtje rond het vlees zit, haal dat er dan 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd af. Zo kan het vlees nog even uitzetten.

9. Laat je vlees een kwartiertje rusten onder aluminiumfolie als het uit je oven of braadpan komt. Op die manier kunnen de vleessappen zich herverdelen en wordt je vlees extra sappig en mals.
10. Gebruik altijd een scherp mes om het vlees te snijden. Niet alleen is dat
gemakkelijker, ook duw je met een bot mes te hard op het vlees, waardoor je het vocht eruit perst.

Faites-vous savoir si vous avez parcouru notre page facebook? Eventuellement avec une image

Nous sommes déjà curieux!

Choisissez la qualité Kies voor Meat the World

Meat the world Lochristi

Vendredi: 16:30 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vendredi: 7:00 - 14:00
Samedi: 7:00 - 14:00
Dimanche: 7:00 - 14:00

Commandé aujourd’hui, prêt demain