Gegrild Mergpijpje met Peterselie

  • Gegrild Mergpijpje met Peterselie

Bereiding

Mergpijpjes zijn de laatste tijd hot. Je ziet ze zelfs staan op het menu in toprestaurants en trendy eethuizen. Alleen, mergpijpjes zijn niet zo gekend bij het grote publiek. Daar gaan we verandering in brengen. In samenwerking met Ghentlemen's BBQ, een gepassionneerde BBQ hobbykok en blogger, creëerden we verrassende nieuwe en smaakvolle BBQ ideeën.

Beenmerg, ook wel Godenboter genaamd, heeft zijn bijnaam vooral te danken aan de structuur. Dat is ook de reden dat we deze gegrilde mergpijpjes met peterselie, peper en zout afgewerkt hebt. Zo basic mogelijk om de smaak tot zijn recht te doen komen. Deze gegrilde mergpijpjes met peterselie zijn makkelijk en snel klaar te maken. Het is zelfs een goedkoop recept, maar 0,50 € per stuk.

Dit gegrild mergpijpje met peterselie serveren we op een lekker krokant lookbroodje.

Instructies
Maak de BBQ klaar om direct te grillen op medium temperatuur van 160-180°C.
Directe zone Grillen BBQ
Maak het bot van de mergpijp schoon door met een mes de eventueel aanwezige vleesresten op te kuisen.

Was de peterselie en hak deze fijn. Zet even weg in de koelkast.
Snij het stokbrood schuin aan zodat je lange sneden krijgt.
Beboter de sneedjes brood aan beide kanten met de kruidenboter en grill tot ze krokant zijn.
Bak de mergpijpjes boven de kolen tot het vlees niet meer roze ziet, waarbij ze een minimum kerntemperatuur van 65°C moeten halen.
Grill de mergpijpjes boven de kolen
Haal de mergpijpen van de BBQ en strooi er wat zwarte peper, zeezout en peterselie over om af te werken.
Serveer het beenmerg op een sneedje stokbrood of lepel het rechtstreeks uit het been.
Smakelijk!

Dit gerecht is een uitvoering van Ghentlemen's bbq, een BBQ blogger met een enorme passie voor Barbecue en innovatie daarin. Met deze blog wil hij mensen op weg helpen om net iets meer te doen met hun barbecue. Hij beoogt geen drie sterren recepten noch perfecte foto's. Ghentlemen's BBQ helpt barbecuërs hun maaltijden naar een hoger niveau te tillen. Vanuit de ervaringen van enkele passionele barbecuërs publiceren ze recepten van hapjes, voorgerechten tot hoofdgerechten en desserts. Met tips en aanwijz ingen voor een geslaagde BBQ, komen ook verschillende barbecues aan bod van de traditionele ketelbarbecue tot een kamado en pelletbbq. V


Bezoek gerust eens zijn site: http://GHENTlemensbbq.com


A summer full of BBQ's :

Samen met hem bieden we u de volgende weken verfrissende en vernieuwende gerechten en experimenten aan op de BBQ. We gaan u nieuwe vleessoorten leren kennen, nieuwe combinaties om uw gasten, en uw smaakpapillen, te imponeren. Wie test, die weet ;-) probeer het zeker eens uit en laat ons weten of het in de smaak valt.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

40min
  • 2 mergpijpjes, in de lengte doorgesneden
  • 1 bosje peterselie
  • snuifje zwarte peper
  • snuifje zeezout
  • 1 stokbrood
  • 1 rolletje kruidenboter

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen