Samoosas Afrikaanse hapjes

  • Samoosas Afrikaanse hapjes

Bereiding

Vergeet dat eeuwige blokje kaas en de plakjes salami : til je snacks naar een hoger, Zuid-Afrikaans niveau

Wat ons betreft een van de allerlekkerste snacks uit de Zuid-Afrikaanse keuken: samoosas.

Tip: Het kan soms even zoeken zijn naar de kruidenmix garam masala. Je kunt hem echter ook heel gemakkelijk zelf maken! Daarvoor hoef je alleen de volgende kruiden te malen en met elkaar te mengen:

1 eetlepel gemalen komijn
1,5 theelepel korianderpoeder
1,5 theelepel kardemom
1,5 theelepel zwarte peper
1 theelepel kaneelpoeder
0,5 theelepel kruidnagel
0,5 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze (1 uur)
1. Doe de bloem, het zout en de olie in een kom. Wrijf telkens een stukje van het mengsel tussen je handpalmen en laat het daarna weer in de kom vallen.

2. Voeg lepel voor lepel het koude water toe, totdat het deeg een samenhangend geheel vormt. Kneed de massa een paar minuten en laat dit minstens 30 minuten staan.

3. Verhit olie in een grote pan en voeg de korianderzaadjes, de gesnipperde uien en de gember toe. Roerbak het geheel totdat de ui goudbruin is.

4. Bak hierna de stukjes lamsvlees gaar en doe de erwten in de pan.

5. Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak groene peper, garam masala, citroensap en zout toe. Laat het mengsel afkoelen.

6. Bestuif je werkblad eerst met een beetje bloem, om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.

7. Verdeel het deeg vervolgens in 16 stukken en rol ieder stukje uit tot een ronde schijf van ongeveer 15 centimeter.

8. Snijd ieder schijfje in twee stukken. Je hebt nu twee halve maantjes.

9. Neem een half maantje deeg, bevochtig het met water en doe de vulling erop. Vouw deze vervolgens tot een driehoek en herhaal dit voor de overige 31 stukken.

10. Als laatste frituur je de samoosas totdat ze bruin en knapperig zijn. Let op dat je ze goed dichtgevouwen hebt! Serveer je creatie met een lekkere chutney- of mintsaus.

Eet smakelijk!

Spice your day with international flavours!

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

0.5h
  • Voor het deeg:
  • 250 gram bloem
  • 5 eetlepels plantaardige olie
  • 8 eetlepels koud water
  • 1 theelepel zout
  • Voor de vulling:
  • 500 gram gehakt
  • 100 gram diepvrieserwtjes
  • 100 gram fijngesneden ui
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 theelepels fijngehakte gember
  • 2 groene spaanse pepers
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels zout

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen