Blackwell varkenshaasje met spekboontjes

  • Blackwell varkenshaasje met spekboontjes

Bereiding

Kruid het varkenshaasje goed met peper en zout.
Smelt de Boter in de pan, van zodra de boter stopt met sissen mag je het vlees toevoegen.
Korst alle kanten goed af en zorg dat de boter zeker niet verbrand, voeg desnoods wat extra boter toe.
Laat daarna het vlees rusten onder aluminiumfolie.

Voeg wat extra boter toe, de gesneden ui, en een 5-tal el pickles, laat even fruiten.
Blus met de witte wijn en rundsfond en laat stevig inkoken.

Zet het vlees nog 10 min onder de grill in een voorverwarmde oven op 180°C

Kuis intussen de boontjes.
Fruit de ui en de reepjes spek in een kom en voeg daarna de boontjes toe, laat even stoven, kruid af met peper.(geen zout omwille van de spekjes).

Voeg wat room toe aan de blackwellsaus en indien nodig wat extra kruiding.

Snij het varkenshaasje in schijfjes en overgiet met een beetje saus, voeg wat boontjes toe en 3 kroketjes.

TIP: Serveer met een extra sauskommetjes zodat iedereen kan bijnemen naar wens.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

30 min
  • 1 kg varkenshaasje
  • boter
  • peper & zout
  • boter
  • pickles (naar smaak)
  • 1 sjalot
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl rundsfond
  • 1 dl room
  • peper & zout
  • boter
  • 1/2 ui
  • 500 gr boontjes
  • in reepjes gesneden spek

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen